Dagboek van een doopfeest

Het doopsel van je kind is één van die speciale gelegenheden die we zeker in het bijzijn van onze vrienden en familie willen vieren. Een bijzonder moment dat we ook op een bijzondere manier willen vieren.

Het werd al snel duidelijk dat het geen typisch doopfeest zou worden, het meisje was immers al 5 jaar. Het was van bij de start de bedoeling om er geen formele dienst van te maken. Er werd wel gekozen voor een persoonlijke en intieme viering waar het meisje zelf maximaal in betrokken zou worden.

Het meisje kon zelf haar familieleden welkom heten. Door te kiezen voor rent a priest verliep de viering in een heel knus kader. Met Nederlandstalige muziek konden zowel het meisje zelf, als de oudere familieleden de teksten goed begrijpen. Er werden creatieve boekjes uitgedeeld om tijdens de dienst mee te volgen en als aandenken aan deze speciale dag. De boekjes werden een verzameling van alle teksten en muziek van de ceremonie, gecombineerd met mooie foto’s van het meisje van de voorbije 5 jaar. Het werd een heel persoonlijke viering waarbij alle aanwezigen hun wensen voor het meisje in een wensboom mochten hangen. En de ouders, de meter en de peter spraken hun zelfgeschreven doopbeloftes uit. 

Al van bij het eerste gesprek bleek het meisje te houden van roze, van ballet en van haar familie. Daarom kozen we voor een setting in vintage stijl met wit en lichtroze accenten. De decoratie met een overvloed aan bloemen zorgt voor een feestelijke en romantische stijl. Voor de stoelen en de tafels werden lichtroze tutu’s gemaakt als knipoog naar haar grote passie, ballet. 

De champagne vloeide rijkelijk en werd aangereikt door een heuse champagnedame. Het werd een hartverwarmend feest, een dag vol liefdevolle momenten, een dag om nooit meer te vergeten.